Recept za predivan i mekan kolač sa jabukama i kakaom.

Sastojci i priprema:

Koristiti šolju od 200 ml.

4 velike jabuke ili 5-6 manjih
pola šolje šećera
1 vanilin šećer
malo limunovog soka (pola limuna)

Jabuke oguliti, iseckati i izmešati sa šećerom i vanilinom, limunom i ostaviti da stoje i puste svoj sok.

screenshot-9.jpg
Foto: Printscreen/Bakina Kuhinja

4 jaja

2 šolje brašna
pola šolje ulja
2 kašike kakao praha
1 kesica praška za pecivo 10 g

Umutite penasto belanca, dodajte žumanca i još malo mutite. Dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Sok od jabuke, ulje i sve izmešajte pa ubacite jabuke, promešajte i sipajte u pleh 20×25, pleh podmažite ili dno obložite pek papirom.

Odozgo možete ali i ne morate staviti malo oraha ili lešnika. Peče se na 180 stepeni oko 40 minuta. Jako je lep kada je vruć i može da stoji par dana, ostaje super svež.

screenshot-77.jpg
Foto: Printscreen/Youtube/Yummy

Kurir.rs/serpica.net/M.M.

BONUS VIDEO:

00:36
VRATILA SE VRELA ĐOGANIJEVA! VRHUNSKIM IZGLEDOM ZAPANJILA: Prošao je teži period trudnoće, u 5. mesec ULAZIM KAO STARA LUNA! Izvor: instagram/luna_djogani