Lepeza krompir predstavlja spoj savršenog ukusa slanine i parmezana, obogaćenim svežim začinima...

Potrebno je:

600 g krompira ulje biber, mleveni ljuta tucana parika suvi začin, so ruzmarin, majčina dušica 150 g suve slanine kačkavalj, rendan

screenshot-20.jpg
Pritnscreen 

Priprema:

Krompir, približno iste veličine, očistiti i oprati, pa svaki probosti velikom žicom za roštilj ili drvenim štapićem za meso.

Probosti malo niže ne na sredinu, zatim nožem zaseći listiće po krompiru, sve do kraja dok nož ne udari u štapić. U činiju sipati malo ulja dodati sve začine i uvaljati krompir, a zatim između svakog proreza ubaciti po malo suve slanine.

Kad sve napunite, poređajte u pleh u koji ste stavili pek papir i krompir pospite parmezanom.

Prekrijte folijom i pecite na 220 stepeni oko 30 minuta, a potom skinite foliju i pecite na 200 stepeni oko 10-15 minuta da lepo porumene.

screenshot-22.jpg
Pritnscreen 

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

00:41
BLEDA, UMORNA, A PODOČNJACI DO PODA! Slavica Ćukteraš pokazala kako izgleda bez šminke, pa se požalila: MUKA MI JE! Izvor: instagram/cukterasslavica