Riba sadrži mnoge vitamine, minerale i masne kiseline i zato je odlična za naš organizam. Prepuna je kalijuma, natrijuma, gvožđa, kao i vitamina A, B, D i E.

Riba nam pomaže u očuvanju zdravlja tako što štiti srce i krvne sudove jer sadrži omega-3 masne kiseline, a riblje ulje povećava nivo dobrog, smanjuje nivo lošeg holesterola i triglecirida.

SASTOJCI:

8 komada bakalara od 100 g

2 kašike ulja

2 kašike maslaca

3 kašike sirćeta

malo kapra

so

biber

profimedia0322099978.jpg
Profimedia 

PRIPREMA:

U zagrejanom ulju pržite ribu koju ste prethodno pobiberili i posolili sa obe strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Isprženu ribu složite na oval, pa je prelijte vrelim maslacem. Oval ostavite na toplom mestu, dok zagrejete sirće i njime opet prelijete ribu.

Na kraju pospite kapar preko ribe.

Bonus video:

02:07
KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija

Foto: Shutterstock