Za ovaj desert vam nije potrebno mnogo vremena, a uživaće cela porodica.

Sastojci:

1 litar mleka 100 ml. vode 110 gr. pirinča oblo zrno 200 ml. slatke pavlake 70 gr. bele čokolade 100 gr. mlevenih pečenih lešnika 3 ravne kašike šećera 30 gr. putera 1 kašika arome od vanile dve kesice vanil šećera

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, vodu i ostavite da prokuva. Dok se mleko polako zagreva, pirinač operite u više voda i ostavite da stoji u vreloj vodi. Kada su mleko i voda prokuvali, u šerpu ubacite pirinač (bez vode u kojoj je stajao). Kuvajte na laganoj vatri uz često mešanje, da ne zagori. Kada se pirinač lepo skuvao i zgusnuo, sipajte slatku pavlaku, vanil šećer, aromu vanile i belu cokoladu.

Mešajte dok ne prokuva (što bi rekli, dok ne baci prvi ključ) zatim ubacite šećer i lešnike. Ostavite jos 2 - 3 minuta i sklonite šerpu sa šporeta. Dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Služite toplo ili hladno, kako volite, ukrasite sa komadićima lešnika, malinama ili nekim drugim voćem.

profimedia0402250758.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

01:21
KAJU KLEVEĆU I VREĐAJU ZBOG DEČKA HRVATA! Pevačica prijavila MANIJAKA! Policija odmah REAGOVALA (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija