Mnogi od nas ne mogu da zaobiđu rafove sa grickalicama, iako znamo da to nije hranljiva i zdrava užina. Stoga, pogledajte recept za zdravu varijantu čipsa koji se priprema od cvekle.

profimedia0014124823.jpg
Foto: Profimedia

SASTOJCI:

pet srednjih cvekli

pola šolje maslinovog ulja

krupna morska so

ruzmarin

PRIPREMA:

Cvekle oguliti, oprati i prosušiti, pa izrendati na tanke kolutove. Staviti u posudu, preliti uljem, dobro promešati, pa ostaviti da odstoji 20 minuta.

Ocediti od viška ulja, rasporediti u dva pleha obložena papirom za pečenje, posoliti i posuti ruzmarinom, pa peći u rerni na 150 stepeni oko 50-60 minuta.

cvekla-foto-youtube-printscreen-2.jpg
Foto: Youtube Printscreen

Kurir.rs/Iće i Piće/M.M.

BONUS VIDEO:

GAZDA PAJA O HITU "ČKE BEOGRADSKE": Sve što je potrebno za komercijalu su droga, ribe i dobar ritam (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija