Uživajte u ukusnom domaćem pecivu.

Potrebno je za testo:

250 ml toplog mleka
1 kašičica šećera
10 g kvasca
1 jaje
450-500 g brašna

screenshot-23.jpg
Foto: Printscreen/Bakina Kuhinja

Za nadev:

150 g sira1 žumance
1 kašika kisele pavlake
200 g šunke na listove

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka da bude glatko i mekše ne mnogo tvrdo i ostaviti da odmori 30 min. Testo razvući na pola cm. Sir izmešati sa žumancetom i pavlakom.

Testo podeliti na dva dela pa oba premazati sirom i prekriti listovima šunke. Tepsiju veličine 32 cm pokriti pek papirom.

Prvo testo preklopiti tri puta pa ga nožem preseći na pola. Jednu polovinu uviti oko svoje ose i zaviti u krug na sredinu tepsije.

Tako uraditi sa ostatkom testa. Pokriti i odmoriti pa premazati žumancetom u koje ste dodali 1 kašiku ulja. Po želji posuti susamom .. Peći na 210 stepeni oko 15 min pa smanjiti na 180 i peći ukupno 40-45 min. pokriveno.

screenshot-24.jpg
Foto: Printscreen/Bakina Kuhinja

Kurir.rs/Bakina kuhinja/M.M.

BONUS VIDEO:

00:30
ISPLIVALI DO SADA NEVIĐENI SNIMCI LUNE ĐOGANI: Danas je zanosna trudnica, a tada je đuskala s mikrofonom u ruci ispred TV-a!  Izvor: instagram/gagiidjogani