Kada je u pitanju zdrav i kvalitetan obrok, ovsene pahuljice su uvek mnogima na prvom mestu.Jednostavno se prave i iako se mogu kombinovati sa raznim voćem, orašastim plodovima, medom, semenkama, to može da dosadi.

profimedia0549436356.jpg
Profimedia 

Isprobajte ovaj jednostavni način pripreme i dobićete neki sasvim novi ukus, Rešenje je jednostavno - tostiranje!. To će pahuljicama dodati složenost i bogat ukus poput karamele, bez potrebe za ubacivanjem dodatnih sastojaka.

Jednostavno zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri, ubacite pahuljice i tostirajte nekoliko minuta. Često mešajte kako ne bi izgorela i pazite na boju, a kad izgleda pomalo smeđe i ima aromatičan miris, spremna je. Ova metoda deluje putem interakcije između aminokiselina i šećera u hrani. Ta reakcija ne uključuje samo promenu boje već daje zapanjujuće pečene arome i ukuse jelima koja ih čine tako primamljivima.

profimedia0169647996.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M./Real Simple)

BONUS VIDEO:

13:22
TRNOVIT PUT NAŠEG HARMONIKAŠA: Nije bio dovoljno dobar za Srbiju, pa je uspeh pronašao u Nemačkoj (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija