Kada nemate baš mnogo vremena da spremite obrok, ovaj recept je savršen za vas. Piletina sa pečurkama u sosu od paradajza će oduševiti sve.

Sastojci:

pileća prsa

vezica mladog crnog luka

100 g pečuraka

oko 200 ml sosa od paradajza

tri čena belog luka

so i biber po ukusu

začini po ukusu (ruzmarin, žalfija, bosiljak, origano...)

profimedia0178917210.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Iseckajte bele delove luka i propržite, pa onda dodajte piletinu isečenu na trake ili kocke i dobro ih propržite da porumene. Pečurke očistite i isecite na listiće, pa dodajte u piletinu. Stavite so, biber i začine po ukusu, dinstajte na srednjoj vatri 10-15 minuta, a onda dodajte sos od paradajza i ostavite da se krčka još desetak minuta da bi meso bilo sasvim mekano i upilo sos. Na kraju sve pospite sitno seckanim percima luka.

profimedia0276190062.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/M.M.

BONUS VIDEO:

00:56
O MUŽU VERICE RAKOČEVIĆ OVO NIKO NIJE ZNAO! Prijatelj bračnog para OTKRIO kakav je zaista Veljko Kuzmančević (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: TV Kurir