PANKO PREZLE OD NEPEČENOG HLEBA POHOVANIM JELIMA DAJU POSEBAN UKUS! Evo kako da ih spremite BRZO i LAKO
Hlebne mrvice, prezle, uglavnom kupujemo gotove i biramo one na koje smo navikli. Isto važi i za krutone. Jeftini su, pa nije velika ušteda ako ih sami pravite.
Međutim, posle ovih saveta sigurni smo da ćete poželeti da ih sami pripremite.
Klasične sitne prezle uglavnom se prave od starog hleba prepečenog u rerni i potom samlevenog na mašini ili usitnjenog u blenderu.
Kod nas su manje popularne panko prezle od nepečenog hleba, koje pohovanim jelima daju poseban ukus. A prave se vrlo lako - od nepečenog starog belog hleba. Samo skinite koricu, na vazduhu prosušite sredinu i izmrvite krupnije ili sitnije.
Panko prezle koriste se u Japanu i na Dalekom istoku, a odnedavno i širom sveta. Sa panko prezlama jela su hrskavija nego pohovana u običnim prezlama, a mogu da se dodaju i zapečenim jelima ili da se doDaju u smesu za ćufte.
Ako ne želite da ih pravite, mogu i da se kupe u radnjama s kineskom hranom i u našim velikim trgovinskim lancima.
kurir.rs/bliczena
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore