Francuska salata, tvrdo kuvana jaja, šunka i mladi luk još su ukusniji uz mirise toplog domaćeg hleba.

Za još više arome ili boje suvim sastojcima dodajte i koju kašičicu kurkume i slatke mlevene paprike koja će se savršeno slagati s čvarcima.

profimedia0309163079.jpg
Profimedia 

Sastojci za hleb s čvarcima:

400 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
1 dl mleka
kašičica šećera
keica suvog kvasca
2 kašičice soli
2 kašike jogurta
6 kašičica masti
60 g mlevenih čvaraka
2 dl vode

Priprema:

1. U mlako mleko sa šećerom dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri.

2. Pomešajte sve sastojke s aktiviranim kvascem, pa zamesite glatko testo.

3. Dobro umesite i ostavite oko sat i po na toplom.

4. Izmesite testo, oblikujte hleb i pecite oko 50 minuta na 180 C.

prekrsteni-hleb-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Kurir.rs/punkufer.hr/M.M.

BONUS VIDEO:

00:24
BRENA BAŠ ZNA DA UŽIVA! Pevačica otputovala u Crnu goru, snimila VRHUNSKI pogled iz aviona, pa se NJEMU posebno obratila!  Izvor: #instagram/lepabrenaa