Pomfrit je verovatno jedna od najomiljenijih vrsta brze hrane, ali svi ljubitelji dobro znaju da često zna da omekša i postane gnjecav ako se ne pojede odmah.

profimedia0341139026.jpg
Profimedia 

Bruno Buše koji je za čuveni lanac brze hrane radio tri godine, otkrio je jednostavan način da pomfrit duže ostane svež i hrskav, a to će poprilično dobro doći ako ga kupujete na kiosku ili drajv inu. Kako ne bi izgubio hrskavost dok ga donesete kući, potrebno je uraditi jednostavnu stvar.

"Greška koju svi naprave je ta da zatvore papirnatu kesu u kojoj im dolazi hrana. Verovatno pretpostavljate da će tako zatvorena vrećica krompiriće održati toplima. To je pogrešno. Ono što se zapravo dogodi je da se od topline stvori para koja će omekšati krompiriće i oni više neće biti tako hrskavi", glasi njegov savet.

Ako mislite da će se tako samo ohladiti, Bruno savjetuje i kako tome doskočiti.

"U vrećici ih obično stave uspravno, ali bolje je da ih položite horizontalno jer će se tako sporije hladiti. Najbolje je da ih stavite na dno, a burgere stavite iznad njih. Nikad više nećete imati gnjecav pomfrit, to vam garantujem", zaključio je.

profimedia0341147914.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M./Lad Bible)

Bonus video:

00:14
MILICA TODOROVIĆ ZAPALILA MREŽE IZVAJANIM TELOM: Radi vežbe u uskim helankama, sve PRŠTI od seksipila! Izvor: Instagram/milicatodorovicofficial