Nedoljive, sočne, mekane krofne sa jagodama. Da, dobro ste pročitali. U testo idu jagode, a najbolje od svega je što se peku u rerni, pa nisu toliko masne, a mekane su kao duša. A ukus im je neprepričljiv, morate da ih probate

Kada se kućom raširi miris vrućih krofni, nema tog ko može da im odoli. Tople, mekane, testaste i slatke pravi su izbor kada želite da se zasladite. Okej, i kada ne brojite kalorije, ali valja sebi nekada ugoditi bez griže savesti.

profimedia0402731653.jpg
Foto: Profimedia

Recept za krofne je klasičan i svaka domaćica ima neki svoj, provereni, koji uvek uspeva.

Osim regularnih sastojaka, u testo idu i jagode, a njihova aroma čini da ove krofne budu nešto najuksnije što ste ikada probali. Najbolje od svega je što se peku u rerni, pa nisu masne, i sve što vam treba je kalup za krofne sa rupicom u sredini.

Potrebno je

  • 1 šolja od 200 ml brašna,
  • /3 šolje šećera
  • kašičica praška za pecivo,
  • ¼ kašičice cimeta,
  • ½ kašičice soli,
  • 1/3 šolje mleka,
  • 1 jaje,
  • 3 kašike rastopljenog putera,
  • 10 većih jagoda,
  • kašika meda ili javorovog sirupa,
  • 2 kašike džema od jagoda

Priprema

Jagode ispasirajte sa džemom. U veću posudu stavite sve suve sastojke i sjedinite ih. Napravite rupu u sredini, dodajte jaje, mleko, rastopljeni puter i med, pa dobro promešajte. Polako dodajte pasirane jagode i sve dobro sjedinite.

Kalupe za krofne premažite uljem pa ih napunite testom, ali ne do kraja. Pecite ih oko 20 minuta na 180 stepeni, pa ih ostavite da se ohlade pet minuta. Premažite ih mešavinom krem sira i šećera u prahu.

profimedia0169296390.jpg
Foto: Profimedia

kurir.rs/blic žena

Bonus video:

01:37
Seka otkrila kakva je kao majka, supruga i snajka Izvor: Kurir televizija