RUČAK OD TRI SASTOJKA! Recept za njoke od karfiola, gotove za TILI ČAS!
Prelijte sa sosom od 4 vrste sira i eto odličnog ručka bez mesa. Možete i paradajz sosom da prelijte.
Sastojci:
450 g karfiola
85 g brašna
1 kašičica soli
Priprema:
Kada voda proključa ubacite cvetove karfiola i kuvajte par minuta dok ne omekšaju. Iscedite višak vode iz karfiola koliko god možete. U blenedru usitnite dok ne dobijete pire od karfiola. Zatim ubacite brašno i so i izblendirajte.
Prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite smesu na 4 dela. Od svakog dela napravite traku debljine oko 2,5 cm i isecite na sitne komade.
Njoke ispržite u tiganju na malo ulja. Zatim dodajte malo vode i poklopite kako bi se na pari do kraja termički obradile.
Kurir.rs/punkufer.hr/M.M.
BONUS VIDEO:
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)