Ova lenja pita je fenomenalna, brzo se pravi i veoma je ukusna, te će se uz nju mnogi zasladiti u danima posta.

Za koru:

500 g brašna 250 g šećera 1 kesica vanilin šećera 1 kesica praška za pecivo 1 šolja vode 1 šolja ulja

Fil:

400 g posnog krema 100 g posnog mlevenog keksa

PRIPREMA:

Pomešati brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodavati vodu pa ulje i sjediniti sve.

Izliti u pleh srednje veličine pola smese i peći na 200 stepeni 15 minuta, a onda izvaditi i premazati kremom i posuti keksom, preko preliti drugu polovinu smese i vratiti da se peče još pola sata na 200 stepeni, tačnije dok ne porumeni.

Premazati i odozgo kremom, ali ukoliko to ne uradite biće podjednako ukusno.

screenshot-25.jpg
Pritnscreen 

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

01:43
SLATKA ČESNICA: Vojvođanski božićni kolač od koga će vam poći voda na usta (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija