POSNA LENJA PITA SA KREMOM I KEKSOM! Lako se pravi, a ukusnija je nego što možete da zamislite! (RECEPT)
Ova lenja pita je fenomenalna, brzo se pravi i veoma je ukusna, te će se uz nju mnogi zasladiti u danima posta.
Za koru:
500 g brašna 250 g šećera 1 kesica vanilin šećera 1 kesica praška za pecivo 1 šolja vode 1 šolja ulja
Fil:
400 g posnog krema 100 g posnog mlevenog keksa
PRIPREMA:
Pomešati brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodavati vodu pa ulje i sjediniti sve.
Izliti u pleh srednje veličine pola smese i peći na 200 stepeni 15 minuta, a onda izvaditi i premazati kremom i posuti keksom, preko preliti drugu polovinu smese i vratiti da se peče još pola sata na 200 stepeni, tačnije dok ne porumeni.
Premazati i odozgo kremom, ali ukoliko to ne uradite biće podjednako ukusno.
Kurir.rs/I.B.
Bonus video:
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)