Ako volite krompir, a uz to ste gurman i želite da isprobate neki nov recept, ovaj način pripreme krompira će vam se sigurno dopasti.

Idealna je varijanta za ručak ili večeru, nije potrebno mnogo vremena za pripremu, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

- 700 gr krompira - 100 gr kačkavalja - peršun, so, biber

Nadev:

-100 gr kačkavalja -100 gr šunke

Za pohovanje:

- 2 jaja - prezle

Priprema:

Očišćen i na kocke isečen krompir stavite da se kuva, u vodu dodajte kašičicu soli. Kada bude gotov dobro ga izgnječite, dodajte sitno iseckan peršun i narendan kačkavalj, i dobro izmešajte.

Listove kačkavalja, kao i šunku, isecite na četvrtine.

Umutite jaja za pohovanje i u drugom tanjiru pripremite prezle, a zatim od smese sa krompirom napravite manje pljeskavice, pa na svaku stavite po list kačkavalja i šunke. Zatim drugom formiranom pljeskavicom prekrijte šunku i oblikujte smesu u elipsu.

Ponavljajte ovaj postupak do utroška materijala, a zatim spustite pljeskavice u umućena jaja, pa ih uvaljajte u prezle. Pržite ih u zagrejanom ulju i jedite dok su tople.

screenshot-29.jpg
Pritnscreen/Youtube 

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

02:32
Kurir dnevni horoskop za 8.4.2021. Izvor: Kurir