Piletina je jedno od onih mesa koje može da se kombinuje sa svim i svačim, odnosno da može da ima sjajan ukus sa raznim sastojcima. ali ima tu prednost što može da se kombinuje sa raznim sastojcima.

piletina-3.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci

300 gr belog mesa

300 gr šampinjona

100 gr kikirikija

po kašičica đumbira i soli,

po kašika maslaca i masti

po 2 kašike ulja i soja sosa

kašika brašna

seckani crni luk

čen belog luka

po 4 kašike šećera i vina

piletina-2.jpg
Foto: Profimedia

Priprema

Pileće meso isecite na tanke šnicle, posolite, uvaljajte u brašno i pržite dva minuta sa svake strane na vrelom ulju. Sklonite piletinu iz tiganja i čuvajte je zatvorenu u aluminijumskoj foliji. Kikiriki i šampinjone pržite na maslacu tri minuta, ostavite na toplom. Na masti propržite sitno seckan crni i beli luk, đumbir i ostale sastojke i dodajte meso i pečurke. Kad tečnost ispari jelo je gotovo.

piletina.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:09
E NEKA SI JE OTERALA TAMO GDE JOJ JE MESTO! Anastasija Ražnatović nije mogla da se suzdrži, objavila snimak koji je NASMEJAO sve! Izvor: instagram/raznatovicanastasija