Priprema savršene kajgane zahteva više od samog razbijanja jaja i mešanja. Pripremite domaća jaja, kvalitetan tiganj i obratite pažnju na izvesne detalje.

Bez obzira kakvu kajganu volite trebaće vam prava oprema sa kojom ona neće zagoreti ili ostati tečna. To se odnosi na tiganj sa nelepljivim dnom i silikonsku špatulu sa kojom ćete mešati kajganu.

kajgana-1.jpg
Profimedia 

Sastojci

3 jaja po osobi

kašika mleka ili sirnog namaza

prstohvat soli

biber po ukusu

kajgana-4.jpg
Profimedia 

Priprema

1. Razbijte jaja i stavite ih u posudu.

2. Dodajte mleko ili sirni namaz i prstohvat soli.

3. Snažno promešajte ili stavite u blender, dok se ne pojavi pena. Ostavite ih par sekundi da se stope.

4. Rastopite kašiku maslaca na tiganju na jačem plamenu. Kad se maslac rastopi dodajte jaja i pustite ih sekundu, dve. Zatim, brzim pokretima, silikonskom špatulom počnite mešati jaja dok se ne stvore velike pahuljaste grudvice.

5. Kajganu prebacite na tanjir. Ako imate mikrotalasnu, zagrejte tanjir nekoliko sekundi u njoj jer će se jaja sporije hladiti i dodajte biber.

6. Prijatno!

Savet plus: Ako volite kremastiju kajganu koja pomalo podseća na rastopljeni sir, treba da je pripremite polako na slaboj vatri.

kajgana-2.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M./Skillet)

Bonus video:

00:15
LUNA ĐOGANI ĐUSKA SA STOMAKOM DO ZUBA! Bivša rijaliti zvezda svaki dan u TOP raspoloženju, a jednu stvar je ZABRANILA VIDEO Izvor: Instagram