PEČENE KREMPITE IZ RERNE! Najkremastija poslastica za celu porodicu: PRAVE SE NA DRUGAČIJI NAČIN nego što ste navikli
Krempita se priprema na malo drugačije nego što ste navikli, ali ukus je jednako fenomenalan, sočan i kremast.
Sastojci:
2 pudinga od vanile 1/2 l ili 600 ml mleka 400 g nemasnog sira ili maskarponea 5 kašika šećera 5 jaja šoljica šećera šoljica ulja šoljica mleka vanilin šećer 500 g brašna prašak za pecivo
Priprema:
Skuvajte puding po upustvu sa kesice, zatim u gotov puding dodajte sir , izmešajte pa dodajte 5 kašika šećera. Zatim gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne dok pripremate testo.
Umutite jaja pa postepeno dodajte šećer, ulje i mleko dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete dodati 1 vanilin šećer po ukusu. Kada je smesa gotova polako dodajte brašno ( koje ste pomešali sa praškom za pecivo) i mutite. Gotovu smesu izručite u margarinom podmazan pleh i poravnajte.
Fil sa pudingom sipajte u fišek jednokratnu kesicu i istiskajte u paralelnim trakama ( i horizontalno i vertikalno) preko podloge koju ste stavili u pleh. Pecite u rerni oko 35 min, prvo na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 150. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i secite.
Kurir.rs/S.M.
BONUS VIDEO:
"VIDE DA SRBIJA NAPREDUJE BRŽE OD NJIH" Predsednik Vučić o napadima iz Zagreba: "Srećan sam što mi nemamo tu vrstu frustracije i kompleksa kako oni imaju prema"