Spoj kremastog fila, banana i rolata sa džemom od kajsija čini ovu tortu sočnom i neodoljivom

Sastojci:

Kore (peku se dve):

5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
prstohvat soli

Fil:

2l mleka

6 kesica pudinga od vanile
10 kašika šećera
2 margarina
5-6 banana
šlag

profimedia0012907171.jpg
Foto: Profimedia

Još:

džem od kajsije

Priprema:

Odvojite 200ml mleka i u njega umešajte 6 kesica pudinga, a ostatak mleka zakuvajte pa napravite puding. Dodajte šećer.

Kada se fil ohladi umutite 2 margarina, zatim u taj margarin postepeno dodajte prethodni fil i sve vreme mutite.

Za koru odvojite žumanca od belanaca. Belanca mutite sa šećerom pa dodadjte žumanca postepeno. Kada se sve sjedini, dodajte brašno i malo soli. Smesu izijte u pleh obložen pek paprom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečete 2 ovakve kore.

Gotove kore vadimo na mokru čistu krpu i uvijamo u rolat. Kada se ohlade premazujemo ih džemom od kajsije, ponovo uvijamo u rolat i sečemo jednake parčiće koje zatim ređamo na tacnu.

Preko rolata stavljamo pola fila, zatim ređamo banane isečene na kolutove, pa ponovimo postupak.

Tortu dobro ohladite u frižideru pre služenja.

profimedia0314780944.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/stvarukusa/M.M.

BONUS VIDEO:

00:29
LENA KOVAČEVIĆ UŽIVO U PULSU SRBIJE: Učim da balansiram stvari u životu! Izvor: Kurir televizija