KREMASTA TORTA OD BANANA! Desert koji će probuditi sva vaša čula, a priprema se LAKO!
Spoj kremastog fila, banana i rolata sa džemom od kajsija čini ovu tortu sočnom i neodoljivom
Sastojci:
Kore (peku se dve):
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
prstohvat soli
Fil:
2l mleka
6 kesica pudinga od vanile
10 kašika šećera
2 margarina
5-6 banana
šlag
Još:
džem od kajsije
Priprema:
Odvojite 200ml mleka i u njega umešajte 6 kesica pudinga, a ostatak mleka zakuvajte pa napravite puding. Dodajte šećer.
Kada se fil ohladi umutite 2 margarina, zatim u taj margarin postepeno dodajte prethodni fil i sve vreme mutite.
Za koru odvojite žumanca od belanaca. Belanca mutite sa šećerom pa dodadjte žumanca postepeno. Kada se sve sjedini, dodajte brašno i malo soli. Smesu izijte u pleh obložen pek paprom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečete 2 ovakve kore.
Gotove kore vadimo na mokru čistu krpu i uvijamo u rolat. Kada se ohlade premazujemo ih džemom od kajsije, ponovo uvijamo u rolat i sečemo jednake parčiće koje zatim ređamo na tacnu.
Preko rolata stavljamo pola fila, zatim ređamo banane isečene na kolutove, pa ponovimo postupak.
Tortu dobro ohladite u frižideru pre služenja.
Kurir.rs/stvarukusa/M.M.
BONUS VIDEO:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore