Kolač sa jagodama gotova za svega 20 minuta, a pritom se ne peče.

Potrebno je:

150 gr plazme mlevene
100 gr mlevenih oraha
100 gr otopljenog maslaca
100 gr suvog grožđa potopljenog u rum
100 gr žele bombona
2 kašike mleka ili soka
200 ml slatke pavlake
100 gr kisele pavlake
1 kesica želatina
orah za posipanje ili čokolada
500 gr jagoda ili drugog voća (malina kupina banana) itd.

profimedia0012307689.jpg
Profimedia 

Priprema

U vanglicu sipati keks mleven, dodati orah, suvo grožđe seckano žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh manji moj je 20x 20 cm i istresti sastav i dobrom kašikom pritisnuti do dna da se izjednači .

Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu.

Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poređatu za pola cm šlaga pa poređati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čikolade ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe.

Staviti u frižider da prenoći kao sladole sjanog ukusa voćma mirisna bez šećera. Možete dodati šećer po ukusu i uživanje može da počne.

screenshot-2.jpg
Printscreen 

Kurir.rs/bakina kuhinja/M.M.