Ponekad je lakše napraviti hranu za više dana, pa je samo podgrevati u mikrotalasnoj. Ali nema ničeg goreg od podgrevanja ostataka koji nakon toga i dalje ostaju hladni.

Iako bismo mogli da krivimo našu mikrotalasnu za to, stvar je zapravo u načinu podgrevanja, kako otkriva Real Simple.

Korisnica društvenih mreža objavila je video u kom je objasnila koji je ispravan način podgrevanja ostataka u mikrotalasnoj.

Kada hranu stavite na tanjir, uglavnom je stavite u sredinu tanjira, a to nikako nije dobro za podgrevanje. Radio frekvencije mikrotalasne teško dolaze do sredine hrane i unutrašnjost ostaje hladna. Umesto toga, hranu bi trebalo da složite uz ivicu tanjira. Tako će se hrana ravnomerno zagravati.

Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.

BONUS VIDEO:

00:12
ANA NIKOLIĆ POKAZALA GOLE GRUDI: Pevačica se skinula, a poprsje pokrila samo kosom!  Izvor: Instagram/ananikolicofficial