Ovo jelo je jednostavno spremiti jer se sastojci mogu naći svuda i nije potrebno veliko kulinarsko znanje da bi napravili hranu iz ovog recept.

Ukus je fenomenalan, a zbog korišćenja začina, može se svideti i onima koji nisu ljubitelji ribe. Probajte losos (ili neku drugu vrstu ribe) sa mirođijom, kaparom i pistaćima i videćete o čemu pričamo.

ribalosos-1.jpg
Profimedia 

Sastojci

1 kg lososa (ili neke druge ribe, očišćen i isečen na duge filete, sa kožicom ili bez nje)

so

biber

mirođija

2 kašike kapara

1 kašika limunovog soka

3 kašike ulja

12 kašika grubo iseckanih pistaća

ribalosos-3.jpg
Profimedia 

Priprema

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pripremite sud u kojem ćete peći ribu. Papirnatim ubrusom prekrijte filete lososa i tapkajte da izvučete iz ribe suvišnu vodu. Rukama utrljajte so i biber prema ukusu, ali imajte na umu da ćete na losos staviti usoljeni kapar. U manjoj činiji pomešajte mirođiju, kapare, sok od limuna i maslinovo ulje i time prelijte filete lososa. Zatim pospite ribu pistaćima. Kada je rerna zagrejana, pecite oko 10 minuta. Losos služite čim ste ga izvadili iz rerne.

ribalosos-4.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:20:22
KONTRA SHOW EP1 Gost Teodora Džehverović Izvor: Kurir TV