Za pripremu ovih slasnih braunija potrebno vam je:

100g maslaca, 150g grubo rendane čokolade, 70g nezaslađenog kako praha, 100g brašna, 1/4 kašičice praška za pecivo, 1/4 kašičice soli, 200g šećera u prahu, 2 jaja, pola tegle slatka višanja bez koštice.

profimedia0528868558.jpg
Foto: Profimedia

Stavite maslac, čokoladu i kako u posudu na pari i mešajte dok se maslac i čokolada ne rastope. Ostavite da se ohlade.

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i solju u posebnoj posudi i ostavite sa strane. Umutite šećer u prahu i jaja u mekani krem. Dodajte čokoladnu smesu i mutite dok ne postane homogena. Dodajte smesu od brašna i nastavite da mutite. Unutra stavite polovinu višanja i pomešajte.

Kvadratni kalup obložite papirom za pečenje tako da viri van ivica pleha. Sipajte testo u pleh i poravnajte. Odozgo rasporedite preostale višnje i pritisnite ih u smesu.

Ugrejte rernu na 180 stepeni oko 35 minuta, a čačkalicom za zube proveravajte da li je testo gotovo. Ostavite pečeni kolač da se ohladi u plehu oko 15 minuta. Isecite na kocke i servirajte uz toplu čokoladu.

profimedia0555726842-1.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/S.M.

01:28
SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir TV