Ovaj somun se odlično slaže uz sveži sir i pavlaku, meze, ali i sve druge slane namaze. Od njega možete napraviti i odličan sendvič ili ga uviti kao punjenu tortilju.

Sastojci

900 gr brašna

300 ml toplog mleka

300 ml tople vode

20 gr soli

20 gr svežeg kvasca ili 10 gr suvog kvasca

maslinovo ulje

seckani peršun

Priprema

Pomešajte brašno i so pa dodajte kvasac, dobro razmrvljen. U to usipajte mleko i vodu pa zamesite meko testo. Prekrijte posudu krpom ili poklopcem i ostavite da naraste.

Nakon dizanja testo izvadite iz posude i stavite na radnu ploču koju ste posuli brašnom. Razdelite ga na osam delova pa od njih napravite kuglice. Svaku razmesite tako da ima nekih 20 cm.

Pecite svaki komad u tiganju sa obe strane dok se somun ne naduje i dobije zlatnu boju. Na kraju svaki somun premažite maslinovim uljem u koje ste umešali naseckani peršun.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:15
DA LI JE OVO NAJJAČI SNIMAK NA SVETU? VIDEO SELFI SRUŠIO INTERNET: Legenda do legende, sve puca od ŠARMA i MIŠIĆA!  Izvor: instagram/officialslystallone