recept
BEZO, UKUSNO I LAKO ZA PRIPREMU! Pljeskavice od krompira koje se tope u ustima!
Ako vam je ostalo nekoliko krompira sa kojima ne znate šta biste, pljeskavice su idealan način da ih iskoristite.
Sastojci:
- 2 srednja krompira
- pola crvenog luka srednje veličine sitno naseckanog
- četvrtina šolje brašna
- umućeno jaje
- šolja ulja za prženje ili po potrebi
- so i biber po ukusu
Priprema:
Oljuštite i izrendajte krompir, ispirajte ga dok voda ne bude bistra, a zatim rukama iscedite što više možete. Stavite krompir u duboku posudu, dodajte luk, brašno i jaje i sve sjedinite. Oblikujte pljeskavice debljine 1,5 centimetara i pržite ih u dobokom ulju na srednje jakoj vatri oko pet minuta sa svake strane.
Shutterstock
Kurir.rs/coolinarika.com/M.M.
BONUS VIDEO:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega