Ako vam je ostalo nekoliko krompira sa kojima ne znate šta biste, pljeskavice su idealan način da ih iskoristite.

Sastojci:

  1. 2 srednja krompira
  2. pola crvenog luka srednje veličine sitno naseckanog
  3. četvrtina šolje brašna
  4. umućeno jaje
  5. šolja ulja za prženje ili po potrebi
  6. so i biber po ukusu

Priprema:

Oljuštite i izrendajte krompir, ispirajte ga dok voda ne bude bistra, a zatim rukama iscedite što više možete. Stavite krompir u duboku posudu, dodajte luk, brašno i jaje i sve sjedinite. Oblikujte pljeskavice debljine 1,5 centimetara i pržite ih u dobokom ulju na srednje jakoj vatri oko pet minuta sa svake strane.

dijeta-shutterstock.jpg
Foto: Shutterstock

Kurir.rs/coolinarika.com/M.M.

BONUS VIDEO:

00:47
NADAM SE DA ĆE USKORO BITI BIVŠI MUŽ! IVANA ALEKSIĆ SE UKLJUČILA LAJV SA TOMOVIĆEM: Otkrili su sve detalje njihovog ODNOSA! (FOTO) Izvor: Instagram/vladelije._ivv_