NE ZNATE ŠTA ĆETE KUVATI DANAS? Piletina sa kupusom i šargarepom je idealno rešenje: Lagano i osvežavajuće!
Iskoristite sezonu mladog kupusa i pripremite svojim ukućaniom ovo jednostavno jelo sa piletinom ispirisano kineskom kuhinjom.
Sastojci:
- 200 g iseckanih pilećih prsa
- 4 šolje fino iseckanog kupusa
- jedna i po kašika ulja
- 2 čena sitno iseckanog belog luka
- pakovanje kineskih nudli ili neke druge testenine
- sitno iseckana na prutiće šargarepa
- pola šolje klica pasulja (opciono, mada ih ima u supermarketima)
- 3 mlada crna luka - perca isecite na tračice od 5 cm
- četvrtina šolje vode
Za sos:
- 2 kašičice gustina
- jedna i po kašika soja sosa
- jedna i po kašika ribljeg sosa (opciono, takođe ga ima u supermarketima)
- jedna i po kašika pirinčanog vina (možete ga zameniti sirćetom)
- 2 kašičice šećera
- pola kašičice ulja
- biber
Priprema:
Pomešajte gustin i soja sos, a zatim dodajte preostale sastojke za sos. Premažite piletinu sa kašikom sosa i ostavite je na 10 minuta. Rezance pripremite prema uputstvu. U voku ili velikom tiganju na jakoj vatri propržite beli luk, dodajte piletinu i mešajte dok ne porumeni, oko minut. Dodajte kupus, šargarepu i iseckani beli deo crnog luka, pržite mešajući 1-2 minuta dok kupus ne svene. Dodajte rezance, sos i vodu. Pržite mešajući još minut, pa dodajte klice pasulja i perca luka. Mešajte još 30 sekundi dok pasulj ne počne da vene, skinite sa vatre i poslužite.
Kurir.rs/coolinarika.com/M.M.
BONUS VIDEO:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore