Iskoristite sezonu mladog kupusa i pripremite svojim ukućaniom ovo jednostavno jelo sa piletinom ispirisano kineskom kuhinjom.

piletina-1.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci:

  1. 200 g iseckanih pilećih prsa
  2. 4 šolje fino iseckanog kupusa
  3. jedna i po kašika ulja
  4. 2 čena sitno iseckanog belog luka
  5. pakovanje kineskih nudli ili neke druge testenine
  6. sitno iseckana na prutiće šargarepa
  7. pola šolje klica pasulja (opciono, mada ih ima u supermarketima)
  8. 3 mlada crna luka - perca isecite na tračice od 5 cm
  9. četvrtina šolje vode

Za sos:

  1. 2 kašičice gustina
  2. jedna i po kašika soja sosa
  3. jedna i po kašika ribljeg sosa (opciono, takođe ga ima u supermarketima)
  4. jedna i po kašika pirinčanog vina (možete ga zameniti sirćetom)
  5. 2 kašičice šećera
  6. pola kašičice ulja
  7. biber

Priprema:

Pomešajte gustin i soja sos, a zatim dodajte preostale sastojke za sos. Premažite piletinu sa kašikom sosa i ostavite je na 10 minuta. Rezance pripremite prema uputstvu. U voku ili velikom tiganju na jakoj vatri propržite beli luk, dodajte piletinu i mešajte dok ne porumeni, oko minut. Dodajte kupus, šargarepu i iseckani beli deo crnog luka, pržite mešajući 1-2 minuta dok kupus ne svene. Dodajte rezance, sos i vodu. Pržite mešajući još minut, pa dodajte klice pasulja i perca luka. Mešajte još 30 sekundi dok pasulj ne počne da vene, skinite sa vatre i poslužite.

profimedia0336086877.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/coolinarika.com/M.M.

BONUS VIDEO:

00:27
MILICA TODOROVIĆ POKAZALA KAKO ODRŽAVA LINIJU: Pevačica skinula 15kg, a evo kako izgleda dok VEŽBA! (VIDEO) Izvor: Instagram