Pijani šaran je idealan recept za Veliki petak.

Sastojci:

  1. šaran (1,5 do 2 kg)
  2. 200 gr posnog margarina
  3. 3 čena belog luka
  4. 1 glavica crnog luka
  5. čaša belog vina (oko 250 ml)
  6. 2 kašike prezle
  7. 2 lovorova lista
  8. peršun i ruzmarin
  9. kora jednog limuna
  10. so i biber

Priprema

Ulupajte margarin tako da bude penast, zatim dodajte, peršun, koru limuna, ruzmarin. Posolite i pobiberite. Sve zajedno izmešati dok se ne dobije glatka masa. Dodati iseckan crni luk i izgnječen beli luk. Ovom smesom namažite šarana spolja i iznutra.

U tepsiju usuti malo belog vina i ulja, a zatim staviti šarana da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta. Nakon 20 minuta, izvaditi posudu iz rerne, posuti šarana prezlama i dodati lovorov list. Vratiti u rernu da se još peče. Šaran je gotov kad fino porumeni. Pečenog šarana je najbolje poslužiti toplog uz mlade krompiriće.

saran-1.jpg
Printscreen/Youtube 

Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.

BONUS VIDEO:

00:27
MILICA TODOROVIĆ POKAZALA KAKO ODRŽAVA LINIJU: Pevačica skinula 15kg, a evo kako izgleda dok VEŽBA! (VIDEO) Izvor: Instagram