Potrebni sastojci:

krompirici.jpg
Shutterstock 

Kilogram mladih krompirića

200-300 grama mesnate slanine

200-300 grama trapista (ili bilo koji drugi tvrdi sir po vašem izboru)

40-50 grama parmezana

so, biber, beli luk, origano po ukusu

Priprema:

Krompiriće dobro operite, one krupnije isecite na kockice veličine prosečnog zalogaja i u ključaloj vodi kuvajte nekih 10-15 minuta, dok ne omekšaju.

Slaninu isecite na sitne kockice, 4-5 milimetara, a trapist ili narendajte ili isecite na trake sirine od prilike 1cm.

Skoro kuvane krompiriće dobro ocedite od vode i prebacite u vatrostalnu činiju. Dodajte seckanu slaninu, parmezan, so, biber, beli luk i origano i sve lepo promešajte.

krompir-1.jpg
Profimedia 

Preko začinjenih krompirića stavite trapist. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok trapist ne počne da se topi i dok ne dobije zlatnu braon boju, nekih 20-25 minuta.

Kurir.rs

Bonus video:

01:28
SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir TV