Limunada sa rošilja možda zvuči čudno, ali je jedno od najpopularnijih pića u svetu, a veoma može delovati i osvežavajuće.

limun.jpg
Printscreen 

Prepolovite pet do šest limunova. Nanesite na polovine limuna tanak sloj šećera. Stavite limun na roštilj tako da ne rešetku položite stranu voća obloženog šećerom. Na umerenoj temperaturi pecite oko 6 do 8 minuta dok se šećer ne karamelizuje.

limun-2.jpg
Printscreen 

Sklonite limunove s vatre i pustite da se ohlade 10-ak minuta. Iscedite sok iz grilovanih limunova. Sok pomešajte sa vodom i ostatkom šećera. Mešajte sve dok se ne otopi sav šećer. Preostali limun dobro operite i nasecite na tanke kriške. Dodajte ga ostatku limunade. Pre posluživanja dodajte kocke leda.

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

02:32
Kurir dnevni horoskop za 28.4.2021. Izvor: Kurir