Ako ne znate šta za praznike, evo starog dobrog predloga.

Iako većina praktikuje novije kolače, bez pečenja sa "modernim"sastojcima, ništa ne može zameniti staru dobru urmašicu - tradicionalnu poslasticu i kraljicu svih trpeza.

profimedia0340607665.jpg
Profimedia 

Najbolji kolači naših baka uvek zamirišu na detinjstvo, a ukoliko želite da za nastupajuće praznike obraduejte ukućane, evo najjednostavnijeg recepta uz pomoć kog će vam ovaj starinski dobri kolač uvek uspeti.

Sastojci:

3 jaja– 3 male šoljice šećera– 3 male šoljice ulja– 12 šoljica brašna (ako je testo mekše dodajte još)– prašak za pecivo

Za preliv:

9 šoljica šećera– 8 šoljica vode

Priprema:

Jaja izmutit viljuškom i dodati šećer pa još malo izmutiti. Zatim dodati i ulje pa izmutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo pa izmešati kašikom. Ako testo ispadne premekano, još malo brašna dodati.

Formirajte urmašice, slažite ih u pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i pecite 20-25 min na 180 °C (neka fino porumene). Ko voli može dodati i žgaricu oraha unutra.

profimedia0347156339.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Magazina Novosti/M.M.

BONUS VIDEO:

00:03
ZATEGNUTA KAO PRAĆKA! OKRENULA SE I POKAZALA OBLIKOVANU ZADNJICU: Nataša Rodić znojava, ne izlazi iz teretane i naporno TRENIRA! Izvor: Instagram