Ove godine se se Prvi maj i Uskrs lepo dopunjuju, a za one koji poste, donosimo zanimljiv recept za posni roštilj od krompira.

krompir.jpg
Profimedia 

Sastojci

500 gr mladih krompira 30 ml ulja suvi začin biber malo crvene mlevene paprike izdrobljen beli luk origano seckan peršunov list

Priprema

Krompir očistiti oprati i staviti da se obari 5 minuta. Mogu i šargarepe. Beli luk izgnječiti i prelitti sa 2-3 kašike vode.

U činiju sipati ulje, suvi začin ili samo so, mleveni biber, papriku, beli luk iscediti i uzeti samo tečnost. Dodati origano i seckan peršun. U to ubaciti krompir i isečenu šargarepu na krupno i izjednačiti.

Na štapice za roštilj nabosti krompir i šargarepu. Ređati u podmazan pleh i preliti ostatkom marinade. Peći na roštilju na umeronoj vatri ili u rerni na 220 stepeni oko 20-30 min.

krompir.jpg
Printscreen/Youtube 

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:14
TEHNIKA FARBANJA JAJA ZA KOJU NISTE ČULI: Brzo je i lako, a imaćete UNIKATNA USKRŠNJA JAJA Izvor: Espreso.rs