RECEPT ZA POSNU PARADAJZ ČORBU: Ukusno toplo predjelo za prazničnu trpezu!
Posna paradajz čorba na vodi, probudiće sva vaša čula.
Sastojci
- 200 ml paradjz pirea
- šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka
- veza zeleni
- bosiljak, origano
- 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera
Priprema
Iseckati luk i zelen na sitne komadiće, prodinstati na vodi.
Kada masa omekša, dodajte pire od paradajza i kašičicu šećera i ostaviti da se dinsta još oko 5 minuta.
Dodati 300 ml vrele vode i kada počne da vri dodati šolju pirinča.
Kuvati još 10-ak minuta, zatim dodati origano i bosiljak.
Isključiti šporet i ostaviti da stoji poklopljeno na ringli još 20 minuta.
Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.
BONUS VIDEO:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore