OVO SIGURNO I VI RADITE, A TAKO PRAVITE NAJVEĆU GREŠKU! Zbog jedne sitnice meso sa roštilja je tvrdo kao đon
Zbog jedne sitnice meso sa roštilja je suvo kao đon. Ovo sigurno i vi radite, a tako pravite najveću kulinarsku grešku.
Praznik rada bez roštilja, nekako ne ide. Priroda, žica i gomila mesa su dovoljan razlog za provod, ali ako ste ljubitelj dobrog zalogaja, učinićete sve da se vaš roštilj pamti. Ovo su saveti kuvara kako da ne pogrešite.
Ako želite da meso bude sočno:
- Tanje sečeni komadi mesa brže će se ispeći, što je dobro ukoliko imate puno gostiju, a mali roštilj.
- Izbegavajte često okretanje mesa. Prvo ga pecite na snažnoj vatri, pa ga pomerite na ivicu roštilja gde je toplota manja.
- Meso okrećite isključivo hvataljkom, a nikad viljuškama, da ga ne biste oštetili i izazvali sušenje i rasipanje dragocenih sokova.
- Mondo/Stefan Stojanović
Pribor je važan
Kad imate odgovarajući pribor, roštiljanje je mnogo zabavnije i prijatnije, a rizik od opekotina manji.
Hvataljke
Najvažniji deo opreme su hvataljke kojima pomerate i okrećete hranu na roštilju. Pri izboru pazite na dršku, koja treba da bude duga i čvrsta. Hvataljke od nerđajućeg materijala su takođe odlično rešenje.
Lopatica
Deo pribora za roštilj je i lopatica, koja je korisna dok sklanjate hranu s roštilja.
Rukavice
Nošenje rukavica za roštilj, otpornih na toplotu, mudra je odluka.
kurir.rs/blicžena
Bonus video:
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)