Zbog jedne sitnice meso sa roštilja je suvo kao đon. Ovo sigurno i vi radite, a tako pravite najveću kulinarsku grešku.

Praznik rada bez roštilja, nekako ne ide. Priroda, žica i gomila mesa su dovoljan razlog za provod, ali ako ste ljubitelj dobrog zalogaja, učinićete sve da se vaš roštilj pamti. Ovo su saveti kuvara kako da ne pogrešite.

profimedia0295643458.jpg
Profimedia 

Ako želite da meso bude sočno:

  • Tanje sečeni komadi mesa brže će se ispeći, što je dobro ukoliko imate puno gostiju, a mali roštilj.
  • Izbegavajte često okretanje mesa. Prvo ga pecite na snažnoj vatri, pa ga pomerite na ivicu roštilja gde je toplota manja.
  • Meso okrećite isključivo hvataljkom, a nikad viljuškama, da ga ne biste oštetili i izazvali sušenje i rasipanje dragocenih sokova.
  • whatsapp-image-20210501-at-10.13.32-am.jpg
    Mondo/Stefan Stojanović 

Pribor je važan

Kad imate odgovarajući pribor, roštiljanje je mnogo zabavnije i prijatnije, a rizik od opekotina manji.

Hvataljke

Najvažniji deo opreme su hvataljke kojima pomerate i okrećete hranu na roštilju. Pri izboru pazite na dršku, koja treba da bude duga i čvrsta. Hvataljke od nerđajućeg materijala su takođe odlično rešenje.

Lopatica

Deo pribora za roštilj je i lopatica, koja je korisna dok sklanjate hranu s roštilja.

Rukavice

Nošenje rukavica za roštilj, otpornih na toplotu, mudra je odluka.

rostilj-uranak-izlet-foto-beta-milan-obradovic-maj-2018-222.jpg
Beta/Milan Obradović 

kurir.rs/blicžena

Bonus video:

00:39
STANIJA NE IZLAZI IZ KUNJIHJE, SPREMA SE ZA UDAJU! Evo kako se starleta snalazi ispred ŠPORETA, a objavila i OMILJEN recept! Izvor: #instagram/stanijadobrojevic