Brojni su saveti kako da vam roštilj bude dobar. Međutim, nisu baš tako česta praktična uputstva o tome kako podesiti jačinu vatre, kao i kako sprečiti da se riba ili meso zalepe za rešetku.

pic-1.jpg
Youtube Screenshot 

Najopštiji savet jeste da gril treba dobro zagrejati, jer što su rešetke toplije to je manja opasnost da će vam se hrana uhvatiti za metal i pola šnicli završiti ugljenisano na roštilju.

Ono što ne znaju mnogi, to je da roštilj možete da namažete tako da za njega ništa ne prijanja!

Potreban vam je samo jedan manji krompir koga ćete oprati i preseći na pola.

Polovinu krompira nabodite na viljušku i to tako da presečeni deo ostane slobodan.

Ovom površinom presečenog krompira premažite polako gril i skrob iz krompira će stvoriti nelepljivi sloj na metalu.

ezgif.comcrop.gif
Youtube Screenshot 

kurir.rs

Bonus video:

11:22
SRPSKO ZLATO: Severno od Niša skoro niko ne zna za ovaj proizvod od najkvalitetnijeg svinjskog mesa (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija