BEZ OVOG JELA SE NE MOŽE ZAMISLITI PRAZNIČNA TRPEZA: Svi je OBOŽAVATE, ali da li znate recept za malo DRUGAČIJU rusku salatu?
Recept za tradicionalnu rusku salatu koja se sprema u Srbiji zna većina. Svako doda nešto svoje, ali osnove su iste.
Ako kojim slučajem želite da probate nešto malo drugačije, a opet da ostanete na "teritoriji" ruske salate, evo recepta.
Sastojci
50 gr goveđeg želatina (5 kesica)
500gr majoneza
4 čaše jogurta
150 gr šunke
5 kiselih krastavčića
5 kuvanih jaja
5 šargarepa
Priprema
Jaja skuvati, šunku iseckati na sitno, a kisele krastavce iseći po dužini. Želatin razmutiti u pola šolje tople vode.
U šerpu staviti 2 čaše jogurta i sačekati da provri, a zatim u to dodati 50 gr razmućenog želatina, onda dodati 500 gr majoneza i sačekati da pusti samo jedan ključ. Tada se dodaju 2 čaše hladnog jogurta, sve se promeša i skloni sa ringle. Pustiti da se ohladi.
Kada se smesa ohladila, podeliti je na pet jednakih delova.
U posudi, najbolje nekoj ravnijoj ređati najpre smesu, zatim preko nje staviti šunku, opet smesu, krastavčići, smesa, kuvana jaja, smesa, kuvana šargarepa, smesa i na kraju staviti šunku. Ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati i zatim poslužiti.
(Kurir.rs/A.M.)
Bonus video:
VUČIĆ U JEDNODNEVNOJ POSETI BRISELU: Predsednik Srbije u utorak će imati niz važnih sastanaka