Recept za tradicionalnu rusku salatu koja se sprema u Srbiji zna većina. Svako doda nešto svoje, ali osnove su iste.

Ako kojim slučajem želite da probate nešto malo drugačije, a opet da ostanete na "teritoriji" ruske salate, evo recepta.


Sastojci

50 gr goveđeg želatina (5 kesica)

500gr majoneza

4 čaše jogurta

150 gr šunke

5 kiselih krastavčića

5 kuvanih jaja

5 šargarepa

Priprema

Jaja skuvati, šunku iseckati na sitno, a kisele krastavce iseći po dužini. Želatin razmutiti u pola šolje tople vode.

U šerpu staviti 2 čaše jogurta i sačekati da provri, a zatim u to dodati 50 gr razmućenog želatina, onda dodati 500 gr majoneza i sačekati da pusti samo jedan ključ. Tada se dodaju 2 čaše hladnog jogurta, sve se promeša i skloni sa ringle. Pustiti da se ohladi.

Kada se smesa ohladila, podeliti je na pet jednakih delova.
U posudi, najbolje nekoj ravnijoj ređati najpre smesu, zatim preko nje staviti šunku, opet smesu, krastavčići, smesa, kuvana jaja, smesa, kuvana šargarepa, smesa i na kraju staviti šunku. Ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati i zatim poslužiti.

ruska-salata.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:15
DRAGANA MIRKOVIĆ OVAKO DOČEKUJE USKRS: Pevačica pokazala deo svog velelepnog doma, a na stolu cveće i ofarbana JAJA  Izvor: instagram/dragana_mirkovic