Hilandar torta je vrlo jednostana za pravljenje, a ukus je fantastičan, pa zato i ne čudi što svi koji je probaju je biraju za omiljeni desert.

Sastojci:

Za patišpanj:

  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike kakaoa

Za fil:

  • 5 jaja
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 125 g putera
  • 5 kašika šećera

Za dekoraciju:

  • 50 g mlevenih oraha
  • malo rendane crne i bele čokolade

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte kakao, mlevene orahe i mešajte dok se smesa ne sjedini. Testo sipajte u okrugli kalup za pečenje obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 40 minuta.

Otopite puter i čokoladu i sklonite sa šporeta. Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst šne zajedno sa šećerom. Zatim umutite žumanca, dodajte istopljenu i ohlađenu čokoladu i lepo sjedinite mikserom. Zatim dodajte šne i lagano sve dobro sjedinite. Ostavite da se stegne u frižideru.

Patišpanj isecite na 2 jednaka dela. Prvu koru premažite filom, pa stavite drugu koru i zatim celu tortu premažite filom. Ivice obložite mlevenim orasima. Orahe i na krajeve gornje površine. Sredinu torte dekorišite rendanom belom i crnom čokoladom.

cokoladna-torta.jpg
Pritnscreen 

kurir.rs/stvar ukusa

Bonus video:

01:37
Seka otkrila kakva je kao majka, supruga i snajka Izvor: Kurir televizija