UZ SAMO 3 SASTOJKA I 10 MINUTA DO NAJSOČNIJIH ČOKOLADNIH KOCKI: Neverovatnog su ukusa, a u frižideru mogu da stoje i nedelju dana!
Fadž je poznati, sočan slatkiš koji podseća na karamele, odnosno reč je o poslastici koja se dobija mešanjem putera, mleka i šećera, a mi vam donosimo savremeni i krajnje jednostavan recept za ovaj dezert.
Ovog puta u glavnoj ulozi je čokolada, a po želji fadž možete obogatiti sastojcima po želji - orašastim plodovima, žele bombonama, suvim voćem ili prelivom od karamela.
Fadž se priprema veoma lako i bez muke i truda, a predstavlja sjajno, sočno posluženje koje se topi u ustima. Imajte na umu da u frižideru u zatvorenoj posudi može da stoji i sedam dana!
Potrebni sastojci:
- 200 g iseckane crne čokolade
- Konzerva kondenzovanog mleka (400 g)
- 50 g maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanile
Priprema:
- Manji pravougani pleh (20x20cm) obložite pek-papirom.
- U posudi pomešajte kondezovano mleko, maslac i iseckanu čokoladu, pa smesu otopite na pari uz stalno mešanje. Krajnja smesa bi trebalo da bude kompaktna i glatka.
- Kad sklonite sa pare, dodajte aromu vanile, a po želji dodajte i 50 grama iseckanih oraha, lešnika ili badema.
- Smesu izlijte u pripremljen pleh, ravnomerno je rasporedite i zagladite.
- Ostavite u frižideru bar dva do tri sata, a potom kolač iseckajte na kocke. Prijatno!
Kurir.rs/Blic Žena/M.M.
BONUS VIDEO:
"NEĆU DA OLOŠ UPRAVLJA SRBIJOM" Vučić: Podigli smo zemlju iz potpune propasti, kao feniks iz pepela! Kažem vam - prekinite, o prelaznoj vladi se neće odlučivati