Savršeno jelo za večeru - Pohovane tikvice sa jogurtom.

Sastojci za jogurt: pola šolje grčkog jogurta, 2 kašičice peršuna, kašičica nane, 2 kašike soka od limuna, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica mlevenog belog luka, so i biber.

Priprema: Pomešajte sve sastojke osim soli i bibera. Probajte umak i dodajte so i biber po želji.

stockphotoglasswithnaturalyoghurtandspoononwhitetable585972503.jpg
Shutterstock 

Sastojci za pržene tikvice: 2 šolje rendane tikvice, 1 šolja rendanog krompira, pola šolje seckanog crnog luka, kašičica soli, 2 jaja, 1 kašičica mlevenog belog luka, malo peršuna i nane (sitno iseckanih), biber, kukuruzno brašno, 1 supena kašika kukuruznog skroba, maslinovo ulje.

Priprema: Rendane tikvice, krompir i luk stavite u veliku cediljku. Prelijte sa 1 kašičicom soli i promešajte velikom drvenom kašikom. Pritisnite rukama kako biste istisnuli vodu iz povrća. Ostavite da odstoji u sudoperi nekoliko minuta.

U međuvremenu, veliku posudu obložite papirnim maramicama ili čistim peškirom za posuđe (lakše je ako koristite peškir). Smesu povrća stavite u posudu i preko stavite još papirnatih maramica ili peškir. Snažno pritiskajte kako biste istisnuli preostalu vodu.

Jaja umutite u velikoj posudi. Sipajte beli luk, peršun, nanu, so i biber. Ubacite povrće, a zatim dodajte kukuruzno brašno i kukuruzni skrob dok se sve ne sjedini.

Zagrejte tiganj i ubacujte kašikom dobijenu smesu. Pržite sa obe strane.

musaka-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.

BONUS VIDEO:

00:05
PORODIČNI RUČAK BEZ MILJKOVIĆA: Isplivao SNIMAK na kom trudna LUNA ĐOGANI uživa na ručku sa ANABELOM, Andrejem i sestrama! (VIDEO) Izvor: Instagram