LAGANA I BRZA VEČERA! Pohovane tikvice sa domaćim jogurtom: Lako se pripremaju, a savršenog su UKUSA!
Savršeno jelo za večeru - Pohovane tikvice sa jogurtom.
Sastojci za jogurt: pola šolje grčkog jogurta, 2 kašičice peršuna, kašičica nane, 2 kašike soka od limuna, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica mlevenog belog luka, so i biber.
Priprema: Pomešajte sve sastojke osim soli i bibera. Probajte umak i dodajte so i biber po želji.
Sastojci za pržene tikvice: 2 šolje rendane tikvice, 1 šolja rendanog krompira, pola šolje seckanog crnog luka, kašičica soli, 2 jaja, 1 kašičica mlevenog belog luka, malo peršuna i nane (sitno iseckanih), biber, kukuruzno brašno, 1 supena kašika kukuruznog skroba, maslinovo ulje.
Priprema: Rendane tikvice, krompir i luk stavite u veliku cediljku. Prelijte sa 1 kašičicom soli i promešajte velikom drvenom kašikom. Pritisnite rukama kako biste istisnuli vodu iz povrća. Ostavite da odstoji u sudoperi nekoliko minuta.
U međuvremenu, veliku posudu obložite papirnim maramicama ili čistim peškirom za posuđe (lakše je ako koristite peškir). Smesu povrća stavite u posudu i preko stavite još papirnatih maramica ili peškir. Snažno pritiskajte kako biste istisnuli preostalu vodu.
Jaja umutite u velikoj posudi. Sipajte beli luk, peršun, nanu, so i biber. Ubacite povrće, a zatim dodajte kukuruzno brašno i kukuruzni skrob dok se sve ne sjedini.
Zagrejte tiganj i ubacujte kašikom dobijenu smesu. Pržite sa obe strane.
Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.
BONUS VIDEO:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega