ZABORAVLJENI RECEPT RASPAMETIO SRPKINJE: Babina đakonija je jeftina, lako se pravi, a najteže je sačekati da se OHLADI! (VIDEO)
Ovaj kolač su pravile naše bake ili tako bar kažu na društvenim mrežama.
Bilo kako bilo, ovaj recept je jednostavan, priprema se veoma brzo a većinu sastojaka imate u kuhinji, tako da je situacija ide u vašu korist, a ako se desi da nemate baš sve, ova poslastica neće koštati više od 200 dinara.
Sastojci
1 litar mleka
4 jaja
4 kašike griza
1 kašika brašn
5 kašika šećera
prstohvat kakaa
Priprema
U pola litra mleka stavite kašiku šećera, četiri kašike griza i četiri belanca. Kuvajte griz dok ne postane gust, a onda dodajte četiri prethodno umućena belanca. Sve to zajedno sjedinite i stavite u mokre male činiji ili modle da se ohladi.
Na laganoj vatri topite pet kašika šećera. Kada šećer počne da vri, dodajte pola litra vrele vode.
Dok se šećer topi, u odvojenoj posudi sjedinite četiri žumanca, kašiku brašna i pola litra mleka, pa sve to dodajte u smesu šećera i vode i neprestano mešajte dok se sve lepo ne sjedini - karamel krem je gotov.
Preko već ohlađenog griza, sipajte karamel preliv i malo kakaa, a onda vratite u frižider i sačekajte da se ohladi.
(Kurir.rs/A.M.)
Bonus video:
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore