Sočan, mek i jako ukusan čokoladni kolač koji se sprema očas posla. Ukus čokolade se baš ističe.

SASTOJCI

profimedia0090200317.jpg
Profimedia 


BISKVIT:

  1. 280 gr mekog brašna tip 400
  2. 40 gr kakaa
  3. 130 gr šećera
  4. 1i po kašika sirćeta
  5. 2 kašičice sode bikarbone
  6. prstohat soli
  7. 1 kesica vanilin šećera
  8. 100ml ulja
  9. 320 ml vruće vode
  10. opciono: 1 kašičica Nes ili neke instan kafe po želji

PRELIV

  1. 100 gr čokolade za kuvanje
  2. 100 gr mlečne čokolade
  3. 120 ml slatke pavlake

U činiju najpre prosejte brašno i kakao pa dodajte jedan prstohvat soli.Ddoajte šećer, vanilin šećer i sodu bikarbonu pa promešajte suve sastojke. U suve sastojke dodajte ulje, sir i vruću vodu u koju ste razmutili jednu kašičicu Nes kafe. Promešajte sve kako bi se suvi sastojci lepo sjedinili sa mokrim.

Puterom premažite kalup veličine 20 cm, obložite ga papriom za pečenje pa sipajte smesu. Kolač pecite u već zagrejanoj rerni na 180 C nekih 40 min.

Za čokoladni ganaš ćemo najpre da naseckamo čokoladu za kuvanje i da je prelijemo vrućom slatkom pavlakom pa da sve na kraju promešamo dok ne dobijemo lepu čokoladnu smesu kojom ćemo preliti kolač Po želji možete kolač ukrasiti sa dve kriške sveše pomorandže.

profimedia0523099272.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.

BONUS VIDEO:

00:26
LUNA I MARKO STIGLI U RESTORAN NAKON VENČANJA U OPŠTINI! Đoganijeva besna što se saznalo da se UDAJE, a evo ko je bio sa NJIMA! Izvor: Kurir