NE JEDITE OTROV: Pogledajte zašto je važno da DOBRO operete voće i povrće!
Foto: Promo

NE JEDITE OTROV: Pogledajte zašto je važno da DOBRO operete voće i povrće!

Žena -

Krenulo je lepo vreme, a sa njim je pristiglo i puno voća i povrća koje bi trebalo sada jesti u što većim količinama. Međutim, važno je imati na umu da, gde god da ga kupite, voće i povrće morate dooobro oprati. Zašto? Jer se upravo u kori kriju otrovi kojima se većina njih prska kako bi odolela nepovoljnim uslovima i napadima kojekakvih bubica.

Mnogi veruju da nema potrebe prati voće i povrće ako ga gulite, ako skidate koru nožem. Međutim, ako zaista vodite računa da u svoj organizam unosite zdrave stvari, onda i tek kako jeste. Zašto? Zato što ako ne operete koru, onda ćete guleći voće ili povrće preneti neželjenu hemiju i na sam plod. Zato je važno da sve prođe kroz vodu.

Najpreporučljivije jeste da voće i povrće odstoje neko vreme u vodi. Ono što je još bolje jeste da u tu vodu sipate ili sodu bikarbonu, ili jod, ili zeolit kako bi se izvukli otrovi. Priznajte zašto ovo ne radite – ne da ne možete da čekate, već vas mrzi da prljate sudove, da u jednoj posudi stoji, pa da perete cediljku, pa onda i dasku na kojoj ga seckate. Znate li da postoji posuda koja služi za sve 3 stvari?

Jedna od najkorisnijih „sprava“ koje naprosto morate imati u kuhinji – cediljka 3 u 1! Ovo je fenomenalna posuda koja, dok se ne povuče ka gore, liči na običnu dasku. Ali nije samo daska! Ona može da bude i daska za sečenje, ali pored toga može da se rastegne i da se na taj način napravi posuda u koju možete odložiti namirnice i oprati ih. I ne samo to – u njoj ih možete i procediti pritiskom na dugmence na dnu kroz koje će izaći voda kada poželite da ispraznite posudu.

***Danas se po ultrasniženoj ceni može poručiti OVDE ili pozivom na 011/6 888 999.***

cediljka, posuda
foto: Promo

Dakle, samo stavite povrće i/ili voće u vodu i ostavite da odstoji. Što duže – to bolje. I ne morate nakon toga da kvasite ni jednu drugu posudu, već ga u istoj možete i iscediti i iseckati.

Takođe, ova posuda je idealna kada negde putujete ili piknikujete. Može u tim prilikama čak poslužiti i kao „frižider“ jer ako, na primer, roštiljate negde u prirodi, možete da je napunite vodom i ledom i u nju stavite piće.

***Danas se po ultrasniženoj ceni od 990 rsd može poručiti OVDE ili pozivom na 011/6 888 999.***

cediljka, posuda
foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track