PLANIRATE DA RASPALITE ROŠTILJ? Ovaj GENIJALAN TRIK će vam pomoći da vam ĆEVAPI budu baš kao iz najbolje ĆEVABDŽINICE!
Vikend i lepo vreme mnogima od nas su prva asocijacija na roštilj. A kada je roštilj u pitanju, e onda su ćevapi i pljeskavice ono što svi najviše volimo. Ali kako ih spremiti da ne budu suvi i prepečeni?
Pa, moraćete da ih napravite sami, ali ne brinite, to uopšte ne zahteva mnogo posla.
Pre svega - zaboravite na ćevape od čistog svinjskog mesa, ono zapravo treba da bude u manjem postotku, a većinu mesa trebada čini junetina. Takođe, meso bi trebalo da bude masno, kako biste izbegli da vam na kraju truda ćevapi budu suvi.
Ono što je važno jeste da ćevape pržite na umerenoj vatri i da ih stalno okrećete kako bi se jednako ispekli sa svih strana.
Dakle evo jednog od najboljih recepata za ukusne ćevapčiće koji mame i mirisom i ukusom. I imajte na umu napomenu - da sami možete da odlučiti koju ćete
Potrebno:
800 grama mlevene junetine od vrata, 200 g mlevene svinjetine, 50 ml vode, kašičica soli, malo bibera, malo aleve paprike, 3 čena pasiranog belog luka
Priprema:
U vodi prokuvajte beli luk, so, biber i alevu papriku. Kada se ova smesa ohladi, dodajte je u samleveno meso. Ključno je da ova smesa bude dobro "umešena", tačnije da je mešate oko pola sata. Potom dodajte jednu kašičicu sode bikarbone, a zatim opet sve jako i dobro izmešajte. Ostavite smesu da odstoji u frižideru nekoliko sati, a najbolje je da to bude preko noći. Sutradan oblikujte ćevape, i pržite ih na način na koji smo objasnili.
Kurir.rs/BlicŽena/M.M.
BONUS VIDEO:
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)