BELI ČUPAVCI U NEŽNOJ GLAZURI! Recept za novu verziju popularne poslastice, evo šta vam je sve POTREBNO!
Čupavci su mnogima jedna od omiljenih poslastica, pored dobrog ukusa, pravi se lako i jednostavno.
Ovaj lagani kolač sa čokoladnim prelivom i kokosovim brašnom doživeo je malu izmenu – umesto glazure od tamne čokolade sada se koristi bela čokolada, uz slatku pavlaku koja kolačima daje neodoljiv ukus.
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja - 6 velikih kašika brašna - 4 velike kašike šećera - 1,5 dl ulja - pola praška za pecivo
Za glazuru:
- 300 g bele čokolade - 4 dl mleka - 4 dl slatke pavlake - kokos
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Umutite žumanca mikserom, dodajte šećer i nastavite da mutite, pa lagano dodajte ulje u mlazu.
U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Naizmenično u žumanca dodajte brašno, prašak za pecivo i sneg od belanaca, i polako mešajte.
Uključite rernu na 180 stepeni. Namažite pleh, pospite ga brašnom, ulijte smesu za biskvit i pecite oko pola sata. Kolač je gotov kad se ivice testa odvoje od ivica pleha. Ostavite biskvit da se ohladi, pa ga isecite na kocke.
Izlomite belu čokoladu na kockice i stavite je u dublju posudu. Dodajte mleko i slatku pavlaku, pa sve zagrejte na laganoj vatri uz stalno mešanje. Kad je glazura topla, pre nego što počne da vri, skinite posudu sa vatre.
Biskvit isečen na kocke uvaljajte u prohlađenu glazuru, pa u kokosovo brašno.
Kurir.rs/I.B.
Bonus video:
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti