NEMA ČEKANJA DA SE TESTO DIGNE: Pahuljaste kiflice spremne za samo 20 minuta RECEPT
Za pripremu ovih slatkih kiflica vam treba 20 minuta jer se ne čeka ništa da odstoji i naraste, a ipak dobijamo kiflice koje se tope u ustima.
Od ove mere se dobije 48 kiflica.
Sastojci za testo:
200 g maslaca ili masti
2 kašike šećera
1 jaje
200 ml jogurta
pola kašičice soli
jedna kesica praška za pecivo
500 gr mekog brašna + da se malo premesi i razvuče
Punjenje po izboru: pekmez i eurokrem
Priprema:
Umutiti omekšao maslac ili mast sa šećerom.
Dodati jaje i jogurt pa opet umutiti. Zatim dodati svo brašno, so i prašak za pecivo i mesiti testo.
Prvo će vam se učiniti da je previše brašna ali nije, nastavite da mesite. Lagano prebacujte testo i brašno zajedno. Nema potrebe da stiskate jako. Na kraju kada je skoro gotovo pospite po stolu malo brašna, izvadite testo i na stolu lagano premesite.
Dobijeno testo delite na 2 dela.
Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje.Svaki deo uz malo brašna razvucite u krug.
Podelite na 8 delova, pa onda svaki na 3, ali može i na dva.
Na svaki deo stavite na početak pekmez ili eurokrem ili čokoladu na primer, pa prebacite donji deo testa preko nadeva i onda oko nadeva testo utapkajte prstom, da se lepo zatvori, posle samo urolajte kiflicu.
Poslažite u pleh i pecite dok ne krenu da rumene. Treba da ostanu svetle. Kada dobiju po rubovima žutu boju ili blago porumene gotove su. Ne brinite, i ako ih malo duže pecnete biće one savršene. Deluju nepečeno al su pečene. Ostavite da se prohlade pa uvaljajte u šećer u prahu.
kurir.rs/stvar ukusa
Bonus video:
PONOSAN SAM NA SRBIJU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Vučić se oglasio iz Zemun Polja - Dve firme htele da odustanu od radova zbog hajke, ali sam ih vratio!