Sezona je trešanja, a one mogu da budu odlične i u kolaču.

Ovo je jednostavan, starinski kolač kakav su pekle naše bake, pa osim ukusa možete osetiti i miris detinjstva.

profimedia0104567824-tresnje.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci

3 jajeta

2 šolje (od 2.5 dl) šećera

1 šolja ulja

1 šolja jogurta

2 šolje brašna

1 kesica vanilin šećera

1 kesica praška za pecivo

350 g trešanja malo šećera u prahu (za posipanje)

tresnje.jpg
Foto: Profimedia

Priprema

Umutiti jaja penasto sa šećerom, pa potom dodati ulje i jogurt, još malo mutiti, a onda dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipati masu u podmazan i brašnom posut pleh, a onda rasporediti po testu trešnje očišćene od koštica.

Peći na 180 stepeni oko četrdesetak minuta ili proveriti čačkalicom. Ohladiti kolač i bogato posuti šećerom u prahu.

profimedia0168671921.jpg
Foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

04:53
SLOBODA MIĆALOVIĆ PROGOVORILA O DOLASKU MONIKE BELUČI U ČORTANOVCE: Lepa glumica naglasila: Ovo vam sigurno NEĆE PROMAĆI! Izvor: TV Kurir