Štrudle su jedna od omiljenijih poslastica u domaćinstvima, a mnogim ženama je izazov da ih naprave poput naših baka.

Iako se prave uglavnom sa makom ili oraima, u letnjim danima je idelan spoj prefijenog pudinga i jagoda za štrudle, koje se prekriju hrskavim korama.

Ova štrudla će savršeno će zaokružiti svaki porodični ručak i večeru.

strudla-3.jpg
Printscreen 

Sastojci: 500 gr kora 1 kg jagoda kesica pudinga 120 gr šećera 2 supene kašike gustina litar mleka 2 grčka jogurta šećer u prahu

Priprema: U posudu odvojite 200 mililitara mleka i u njega dodajte puding i šećer, a ostatak mleka stavite na ringlu da se kuva. Kada mleko provri dodajte razmućen puding i šećer, pa sve fino umešajte. Kuvajte dok se puding ne zgusne, pa ga pomerite s vatre. Dok je još vruć dodajte mu grčki jogurt i gustin i dobro promešajte sve sastojke.

Stavite dve kore jednu na drugu, pa polovinu kore premažite pudingom i poređajte jagode, a potom savijte u rolat. Postupak ponavljate sve dok imate kora.Tepsiju premažite uljem, poređajte rolate i pecite 30 minuta na 200 stepeni.

strudla.jpg
Printscreen 

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

05:51
PONEKAD KLONEM, ALI NIČEG SE NE BOJIM! Marina Tucaković za KURIR otkrila kako podnosi HEMOTERAPIJE i kome PIŠE NOVE PESME! (VIDEO) Izvor: Kurir