Pileći takosi su dobri kao ručak ili užinu.

Ovo jelo se veoma jednostavno i lako priprema, a veoma je ukusno i odličan izbor za jelo na brzinu. Pileći takos uvrstićete u jedno od omiljenih jela onog trenutka kada osetite njegov ukus.

pileci-takosi-1.jpg
Profimedia 

Sastojci

tortilje

500 g pilećeg filea

150 g grčkog jogurta

luk, paradajz, papričice, rukole, prešun

limunov sok

dve kašike senfa

dve kašike majoneza

dve kašike ajvara

dve kašike kečapa

pileci-takosi-4.jpg
Profimedia 

Priprema

Pileći file marinirati u pikantnoj marinadi 30 minuta, pa ga ispeći u tiganju. Pržite ih sa obe strane na srednjoj temperaturi kako bi postigli mekano i sočno meso.

Salsu pripremite od sitno seckanog luka, paradajza, papričica, rukole, svežeg peršuna i limunovog soka. Potom napravite tzv. beli sos tako što ćete pomešati dve kašike senfa sa 75 grama grčkog jogurta i dve kašike majoneza. Zatim u smesu dodajte beli luk u prahu, sveži peršun i malo soka od limuna.

Da biste dobili crveni sos potrebno je pomešati dve kašike ajvara, dve kašike kečapa sa 75 grama grčkog jogurta i dodati malo soli. Zatim isecite meso na komade, a potom blago grilujte tortilje pa ih punite salsom, sosevima i mesom.

pileci-takosi-2.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:14
PRIČA SE DA MU JE RASTURILA BRAK, A SAD JE PONOVO SA NJIM: Amar Gile peva samo za Natašu Radan: U tebe samo ludo ZALJUBLJEN! VIDEO Izvor: Instagram