Sigurno ste probali tradicionalni čizkejk,a da li ste znali da postoji još jedna verzija popularnog slatkiša? Ako tražite brz, jednostavan i jeftin recept za vikend poslasticu, japanski čizkejk je pravo rešenje.

Japanska verzija, za razliku od klasičnog čizkejka, zahteva samo tri sastojka i minimalno uloženog truda.

profimediajapanski-cizkejk.jpg
Profimedia 

Potrebno je:

3 jajeta

120g čokolade

120g krem sira

To je sve, a postupak je sledeći:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Čokoladu otopite na pari i dodajte joj krem sir i pomešajte. Potom smesu sklonite sa pare i dodajte joj tri žumanca.

Belanca umutite u čvrst sneg, pa trećinu dodajte smesi od čokolade i sira. Pažljivo i nežno promešajte, pa opet dodajte trećinu i ponovite. Isto uradite i sa ostacima belanaca.

Kalup za pečenje torte obložite papirom za pečenje i u njega izlijte smesu. Udarite par puta o sto kalupom da iz smese izbijete mehuriće vazduha, a onda ga stavite u dubok pleh za pečenje u koji ste ulili toplu vodu.

Pecite na 170 stepeni nekih 15 minuta, a onda smanjite na 160 stepeni i pecite još 15 minuta.

Kada je kolač gotov, isključite rernu ali ostavite kolač unutra još 15 minuta. Potom izvadite, ohladite i servirajte!

Kurir.rs/A.A./blicžena

Bonus video:

02:45
DOLAZE SVE MLAĐE I MLAĐE TAKMIČARKE, A JA SAM SVE STARIJA! Sanja Kužet zablistala na finalu ZG, a evo šta o svom izgledu! Izvor: Kurir