ITALIJANSKA LEDENA POSLASTICA KOJA ĆE VAS NATERATI DA ZABORAVITE SLADOLED: Samo 7 sastojaka, a gotova je za 20 minuta! (RECEPT)
Semifredo je osvežavajuća ledena poslastica poreklom iz Italije, a podseća na sladoled ili smrznuti mus, iako je način serviranja drugačiji.
Ovaj italijanski dezert liči na ledenu tortu, a pravi se neverovatno jednostavno i brzo. Najteži deo posla jeste sačekati da se zaledi.
U originalnom receptu za semifredo dodaju se i jaja, ali ovog puta je u pitanju prostija varijantu sa kojom ne možete pogrešiti. Kod ovog recepta sjajna stvar je i što lako možete menjati sastojke, pa maline i pistaće po želji zamenite bilo kojim drugim voćem i orašastim plodovima.
Sastojci
300 grama malina
240 ml slatke pavlake
60 ml pavlake
50 grama šećera u prahu
40 grama pistaća
1 kašika limunovog soka
1 kašika meda
sveži listići nane (po želji)
Priprema
Mikserom mutite pavlaku oko jedan minut, dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte šećer u prahu i miskajte dok se sastojci ne sjedine. Ovoj smesi dodajte i slatku pavlaku, pa sve zajedno mutite još oko tri do četiri minuta. U dobijenu kompaktnu smesu dodajte polovinu malina i pola oljuštenih pistaća, pa umešajte špatulom.
Smesu ulijte u dublji kalup koji ste prethodno obložili providnom folijom. Ovako pripremljen semifredo odložite u zamrzivač na najmanje četiri sata, odnosno dok se u potpunosti ne zaledi.
Kad budete želeli da servirate ovaj dezert, ostavite ga da kratko odstoji na sobnoj temperaturi. Za to vreme pomešajte med, limun i maline. Isecite semifredo na kriške, prelijte smesom od meda i malina, pospite sa malo pistaća i po želji ukrasite lisitćima nane.
(Kurir.rs/A.M./SuperRecepti)
Bonus video:
"UKRAJINA MORA DA PREPUSTI TERITORIJU RUSIJI!" Hladan tuš iz Amerike uoči sastanka, oglasio se i Zelenski (FOTO/VIDEO)