Pita sa višnjama je uvek savršen izbor, sa njom nikada ne možete da omanete. Sama pomisao na nju vraća u detinjstvo i ožuvljava prelepe usmonene. Za pripremu ove sočne poslastice vam treba oko 50 minuta, a kada cela kuhinja zamiriše, uživanje može da počne.

screenshot-pita-sa-visnjama-2.jpg
Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic 

Sastojci:

  • 1/2 kg tankih kora
  • 1 kg višanja
  • malo šećera
  • malo griza
  • ulje

Preliv:

  • 100 gr šećera
  • 100 ml vode
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Višnje dobro oprati i izvaditi koštice. Koru za pitu raširite na sto, premažite uljem, dodajte malo griza (1 supena kašika), malo šećerom i poprskajte vodom. Tako ređati četiri kore jednu preko druge, a na poslednjoj u dnu poređajte po želji višnje i uvijte. Rolnice premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 40 minuta, dok ne porumeni.

U šerpici skuvajte šećer sa vodom i vanilom. Ostavite da vri oko 2 minuta, a zatim pustiti da se ohladi. Kad je pita gotova, vruću je isecite i prelijte sirupom i ostaviti da se ihladi.

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

02:59
PRAZNIČNE ČOKOLADNE PRALINE: Otkrivamo vam RECEPT kako da ih napravite za samo pola sata (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija